Heerlijk hartig hapje

Deze hartige muffins met mais en cheddar heb je zo gemaakt en zijn heerlijk bij gebraden vlees of een barbecue. Maak ze iets kleiner en je hebt een lekkere snack voor bij de borrel!

Wanneer en bij wat eet je deze hartige schatjes?

Het zal je niet verbazen dat deze echt heerlijk zijn als gewoon een snackje (met wat roomboter 🤤) of in een kleinere versie doen ze het perfect bij de borrel. Verder:

✅ Bij geroosterd vlees, stoofjes of een barbecue.
✅ Vries in voor een later moment.
✅ Neem mee voor onderweg of bijvoorbeeld een picknick.

Dit is geen diëtproof receptje! 😬

Tsjah, normaal let ik er echt wel op hoor: onze vrienden (slecht)vet, calorieën, en natuurlijk suiker maar bij deze muffins is er geen half way. Dus don’t hold back on the cheese en dat beetje roomboter erbij maakt het echt lekkerder 🙈

Variëren maar!

Ik vind dit zo’n makkelijk en lekker receptje waarmee je ook nog eens eindeloos kan variëren! Eerder maakte ik al brie-gruyere muffins met pancetta en tijm . Maar je kan het zo gek niet verzinnen of het kan met deze muffins. Dus houd je van kaas? Deze wil je maken! 🤤

Mais-cheddar muffins

Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 40 minutes
Servings 12 stuks
Lekker hartige mais-cheddar muffins. Heerlijk als tussendoortje of bij de BBQ!

Equipment

  • oven
  • muffinblik

Ingredients

  • 120 gr maismeel
  • 125 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl baksoda
  • 200 gr pittige cheddar of een ander pittig smeltkaasje (En dan niet van die plastic plakjes maar raspen van een lekker stuk pittige cheddar.)
  • 1 ei
  • 240 ml melk
  • 140 gr mais uit blik
  • flinke snuf zout

Instructions 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht.
  • Spoel de maïskorrels af met water en dep goed droog met keukenpapier.
  • Meng het maismeel, de bloem, bakpoeder, baksoda in een kom.
  • Meng in een andere kom de melk en het ei.
  • Voeg de inhoud van de kommen samen en spatel door tot een egale massa.
  • Rasp de cheddar en voeg deze samen met de maïskorrels en het zout toe. Spatel door en schep hoopjes in het muffinblik (vet deze eerst even in met olie of boter).
  • Zet in het midden van de voorverwarmde oven en bak in 20-30 minuten gaar en dat ze een mooi kleurtje hebben.
  • Smakelijk!
Course: Bijgerecht, Borrelhapje, Snack, Tussendoortje
Keyword: blauwe kaas, cheddar, mais, muffins

Write A Comment