Lamsoor-kikkererwten koekjes

Prep Time 25 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 40 minutes
Servings 6 stuks
Heerlijke vega hartige koekjes met kikkererwten, Indiase smaakjes en het zilte van Zeeuwse lamsoren.

Equipment

  • staafmixer

Ingredients

  • 75 gr gesneden lamsoren
  • 3 tenen knoflook geperst
  • 300 gr kikkererwten uit blik (Of gebruik gedroogde kikkererwten: week 150 gram gedroogde kikkererwten voor minimaal 8 uur in minimaal de dubbele hoeveelheid water. Kook ze daarna in ongeveer 45 a 60 minuten gaar. Check de gaarheid tussendoor. Ze mogen nog een heel klein beetje bite hebben.)
  • 50 gr bloem
  • 50 gr geraspte santen
  • 2 eitjes
  • 1/2 el gemalen komijn
  • 1/2 el gemalen korianderzaad
  • 2 tl kurkuma
  • zout naar smaak

Instructions 

  • Doe in een diepe kom (i.v.m. bende door staafmixer) 1/3 van de kikkererwten, de komijn, korianderzaad, kurkuma, knoflook, ei en santen en maal fijn tot een breitje.
  • Voeg nu de bloem toe en net zoveel water tot je een dik beslag hebt.
  • Voeg dan de rest van de kikkererwten toe en breng op smaak met peper en zout.
  • verwijder de stelen van de lamsoor en snijd in repen. Meng door het kikkererwten mengsel. Check of het mengsel nog de juiste consistentie heeft. Het moet dik maar lopend zijn. Pannenkoekenbeslag is bijvoorbeeld veel te dun.
  • Zet een antiaanbakpan op middelhoog vuur en voeg wat neutrale olie toe. Bak de koekjes tot ze mooi goedbruin zijn. Smakelijk!
Course: Bijgerecht
Cuisine: Indiaas
Keyword: kikkererwten, lamsoor

Write A Comment

Rating recept