Krokante ovenaardappels met tijm en gepofte knoflook
Deze super crispy geroosterde aardappelen uit de oven behoeft bijna geen recept. Super eenvoudig maar o zo lekker als bijgerechtje bij bijvoorbeeld een stoofje. Deze keer voeg ik tijm en knoflook toe maar andere harde kruiden zoals rozemarijn of salie werken ook perfect!
Equipment
- oven
Ingredients
- 500 gr kruimige aardappelen (ongeveer gelijke stukken)
- paar takjes tijm
- 5 flinke knoflooktenen
- olijfolie
- peper&zout
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht
- Leg de knoflooktenen in een bakje water. Dit zorgt ervoor dat ze straks niet aanbranden.
- Kook de aardappelen in ongeveer 12-15 minuten gaar. Liever iets te gaar dan iets te stevig nog! Ik schil de aardappelen niet, kan natuurlijk wel maar ik vind juist dat de schil lekker krokant wordt.
- Giet de aardappelen af en laat even uitwasemen.
- Besprenkel de bodem van een ovenschaal met olie en maal alvast wat peper en zout door de olie.
- Wentel de takjes tijm even door de olie, dit zorgt ervoor dat ze mooi krokant bakken i.p.v. verkolen.
- Leg nu de aardappelen in de ovenschaal en stamp ze met een vork of stamper iets plat. Voeg ook de knoflook toe.
- Voeg na ongeveer 15 minuten ook de tijm toe.
- Bak de aardappelen in ongeveer 30 minuten krokant.