Krokante ovenaardappels met tijm en gepofte knoflook

Prep Time 15 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 15 minutes
Servings 2 personen
Deze super crispy geroosterde aardappelen uit de oven behoeft bijna geen recept. Super eenvoudig maar o zo lekker als bijgerechtje bij bijvoorbeeld een stoofje. Deze keer voeg ik tijm en knoflook toe maar andere harde kruiden zoals rozemarijn of salie werken ook perfect!

Equipment

  • oven

Ingredients

  • 500 gr kruimige aardappelen (ongeveer gelijke stukken)
  • paar takjes tijm
  • 5 flinke knoflooktenen
  • olijfolie
  • peper&zout

Instructions 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht
  • Leg de knoflooktenen in een bakje water. Dit zorgt ervoor dat ze straks niet aanbranden.
  • Kook de aardappelen in ongeveer 12-15 minuten gaar. Liever iets te gaar dan iets te stevig nog! Ik schil de aardappelen niet, kan natuurlijk wel maar ik vind juist dat de schil lekker krokant wordt.
  • Giet de aardappelen af en laat even uitwasemen.
  • Besprenkel de bodem van een ovenschaal met olie en maal alvast wat peper en zout door de olie.
  • Wentel de takjes tijm even door de olie, dit zorgt ervoor dat ze mooi krokant bakken i.p.v. verkolen.
  • Leg nu de aardappelen in de ovenschaal en stamp ze met een vork of stamper iets plat. Voeg ook de knoflook toe.
  • Voeg na ongeveer 15 minuten ook de tijm toe.
  • Bak de aardappelen in ongeveer 30 minuten krokant.
Course: Bijgerecht
Keyword: aardappel, bijgerecht

Write A Comment

Rating recept