KAASRAGOUT BLADERDEEG BROODJES MET MOSTERD EN NOOTMUSKAAT

Cook Time 30 minutes
Deze kaas (ragout) broodjes bestaan uit een combinatie waar ik simpelweg geen nee tegen kan zeggen: knapperig bladerdeeg en een gooey kaas-mosterd vulling. Yam!
ongeveer 10 broodjes | 30 min. bereiden maar houd rekening met afkoeltijd van de roux en baktijd

Equipment

  • oven

Ingredients

  • 20 bladerdeegvellen uit de diepvries (neem 100% roomboter bladerdeeg)
  • 40 gr roomboter
  • 50 gr bloem
  • 300 ml bouillon (mag vanalles zijn, ik gebruik kippenbouillon.)
  • 150 gr pittige kaas naar keuze (perfect dus om restjes op te maken!)
  • 1/2 eetlepel Dijon mosterd
  • 1/2 eetlepel grove mosterd
  • 1 eidooier voor het bestrijken van het bladerdeeg (koffiemelk werkt ook)
  • naar smaak nootmuskaat (vers geraspte nootmuskaat is zooooveel lekkerder dan poeder.)
  • naar smaak peper
  • optioneel sesamzaadjes

Instructions 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht.
  • Maak een roux door de boter te laten smelten in een pannetje. Voeg als de boter gesmolten is de bloem toe. Gaar deze kort zodat de rauwe bloemsmaak eraf gaat. zet van het vuur.
  • Verwarm de bouillon en voeg deze al roerend toe aan de roux. Zet het pannetje met de roux terug op een laag vuurtje en voeg de kaas, mosterd, nootmuskaat en peper toe. Roer tot de kaas is gesmolten.
  • Laat de ragout afkoelen. Hij moet echt koud zijn om goed te kunnen verwerken. Uitstrijken over een groter oppervlak bijvoorbeeld een ovenschaal verkort de wachttijd.
  • Leg de bladerdeegvellen uit en laat half ontdooien. Schep op 10 vellen een dot va de ragout. Houd daarbij minimaal 1 cm ruimte bij de randen. Bestrijk de randen met het eigeel en leg een tweede vel bladerdeeg eroverheen. Druk goed aan met een vork, je wilt niet dat de ragout er tijdens het bakken uitloopt! Bestrijk vervolgens met het eigeel en sprenkel er nog wat sesamzaadjes over. Bak in ongeveer 20 - 25 minuten af. Laat iets afkoelen en genieten!
Course: Borrelhapje, Snack, Tussendoortje
Keyword: bladerdeeg, kaas

Write A Comment

Rating recept