Kaasragout bladerdeeg broodjes met mosterd en nootmuskaat

Kaasragout bladerdeeg broodjes met mosterd en nootmuskaat

Deze kaas (ragout) broodjes bestaan uit een combinatie waar ik simpelweg geen nee tegen kan zeggen: knapperig bladerdeeg en een gooey kaas-mosterd vulling. Yam!

ongeveer 10 broodjes | 30 min. bereiden maar houd rekening met afkoeltijd van de roux en baktijd

Ingrediënten
 20 roomboter bladerdeegvellen
 25 roomboter
 30 bloem
 150 bouillon (groenten, kip of rund)
 75 geraspte (pittige) kaas. Ik gebruik Gruyère en cheddar (blok, niet van die plakjes!)
 1 eitje
 (grove) mosterd naar smaak
 verse nootmuskaat naar smaak
 sesamzaadjes

Bereiden
1

Zet de bouillon klaar. Ik gebruik gewoon een bouillonblokje die ik even aan de kook breng met het water.

2

Verwarm de over voor op 200 graden hetelucht.

3

Laat de boter smelten en voeg de bloem toe. Roer met een garde tot de boter en bloem samenklonteren en bak zo'n 5 minuten zodat de rauwe bloemsmaak ervan af gaat. Voeg dan de bouillon deel voor deel toe en roer elke keer tot het bloem-boter mengsel is opgelost.

4

Rasp de kaas en voeg deze toe aan de roux. Laat volledig smelten. Voeg dan de mosterd en nootmuskaat toe. Breng op smaak met peper en zout.

5

Laat de roux volledig afkoelen.

6

Haal ondertussen de bladerdeegvellen uit de koelkast/diepvries en klop het eitje en zet weg.

7

Als de roux volledig is afgekoeld verdeel je deze over 10 vellen bladerdeeg. Niet te vol, ze mogen niet open gaan in de oven! Houd ongeveer 1,5 cm over aan de randen en bestrijk die met het ei. Leg een ander bladerdeegvel eroverheen en druk de randen goed dicht met een vork.

8

Leg de pakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de broodjes voorzichtig met het eimengsel en bestrooi met sesamzaadjes.

9

Bak de broodjes in ongeveer 20-25 minuten of tot ze mooi zijn opgepuft en goudbruin zijn 🙂

Ingredients

Ingrediënten
 20 roomboter bladerdeegvellen
 25 roomboter
 30 bloem
 150 bouillon (groenten, kip of rund)
 75 geraspte (pittige) kaas. Ik gebruik Gruyère en cheddar (blok, niet van die plakjes!)
 1 eitje
 (grove) mosterd naar smaak
 verse nootmuskaat naar smaak
 sesamzaadjes

Directions

Bereiden
1

Zet de bouillon klaar. Ik gebruik gewoon een bouillonblokje die ik even aan de kook breng met het water.

2

Verwarm de over voor op 200 graden hetelucht.

3

Laat de boter smelten en voeg de bloem toe. Roer met een garde tot de boter en bloem samenklonteren en bak zo'n 5 minuten zodat de rauwe bloemsmaak ervan af gaat. Voeg dan de bouillon deel voor deel toe en roer elke keer tot het bloem-boter mengsel is opgelost.

4

Rasp de kaas en voeg deze toe aan de roux. Laat volledig smelten. Voeg dan de mosterd en nootmuskaat toe. Breng op smaak met peper en zout.

5

Laat de roux volledig afkoelen.

6

Haal ondertussen de bladerdeegvellen uit de koelkast/diepvries en klop het eitje en zet weg.

7

Als de roux volledig is afgekoeld verdeel je deze over 10 vellen bladerdeeg. Niet te vol, ze mogen niet open gaan in de oven! Houd ongeveer 1,5 cm over aan de randen en bestrijk die met het ei. Leg een ander bladerdeegvel eroverheen en druk de randen goed dicht met een vork.

8

Leg de pakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de broodjes voorzichtig met het eimengsel en bestrooi met sesamzaadjes.

9

Bak de broodjes in ongeveer 20-25 minuten of tot ze mooi zijn opgepuft en goudbruin zijn 🙂

Kaasragout bladerdeeg broodjes met mosterd en nootmuskaat

Enjoy!
Gemaakt en gesmaakt?

#IKkookt @i.h.s.k

Geef een reactie