Lekker licht lunchen straks! | Super speedy easy tasty omeletje met Italiaanse smaakjes! 😃

Eitjes 😍, man man man, wat zou ik zonder moeten 😅. Alleen al om die reden kan ik het 100% vegan pad niet betreden. Maar eitjes van stresskippen komen er bij ons echt niet meer in. Het leuks zou natuurlijk zijn om je eigen kippetjes te houden. ZOU dus want dat zie ik zo 1-2-3 nog niet gebeuren 🙈 Overigens ben ik wel opgegroeid met een weide vol van die gezellige dames wat elke avond resulteerde in de discussie met broers “wie z’n beurt is het om de kippen te voeren en de eiers (Zeeuws? 🤔) te rapen?”. En ook de minder “gezellige” kant bleef bij ons thuis niet onbelicht. Want heb je kippen, dan is er op een gegeven moment ook het moment van slachten en plukken. In mijn ogen prima voor je opvoeding! We hadden dan ook maar 1 (kriel)kip die ook daadwerkelijk een naam had: Moeke. Je eigen kippen opeten is 1 ding maar je moet er toch niet aan denken dat je moeder op een bewuste avond tegen je zegt “vandaag ligt Truusje op je bord” 🙊.

Geen kippen dus maar we willen wel eitjes van blije(re) kipjes in huis halen. Wat betreft het maken van de “juiste” keuze blijft het vind ik een oerwoud. Wat is waar? Wat is marketing?🤯 Wij hanteren maar: zo lokaal mogelijk en/of eieren met minimaal 3 van die Beter Leven Keurmerk ⭐️⭐️⭐️ bijvoorbeeld die van Eibaar of Blije Kip Eieren. Die van Kipster schijnen trouwens te komen van de meest happy de peppie kipjes.

Ennn dat was het dan wel weer met de ei-preek 😅 Dit is een heerlijk eenvoudige, snelle maar o zo lekkere blije omelet. Maken dus! 😃

Italiaanse omelet met tomaat, parmaham, parmezaan en basilicum

Cook Time 10 minutes
Total Time 10 minutes
Servings 1 persoon
Deze Italiaans geïnspireerde omelet is lekker snel, makkelijk en ideaal voor een lichte lunch of ontbijt.

Ingredients

  • 1 groot ei
  • 4 tomaatjes in fijne blokjes en zonder zaadlijst
  • 2 plakken parmaham, of zoveel jij lekker vindt
  • geraspte parmezaanse kaas + extra voor garnering
  • paar blaadjes basilicum
  • snuf gedroogde oregano of provenciaalse kruiden
  • scheutje melk
  • peper en zout naar smaak

Instructions 

  • Zet een kleine koekenpan met een scheutje olijfolie op laag/middelhoog vuur.
  • Verwijder de zaadlijsten uit de tomaat en snijd in fijne blokjes.
  • Kluts het eitje met de provenciaalse kruiden/oregano, melk en peper en zout.
  • Giet het eimengsel in de pan en beleg met de tomaat.
  • Scheur de parmaham en basilicum in kleinere stukken en rasp een laagje parmezaanse kaas over de omelet. Laat deze rustig bakken tot de bovenkant gestold is. Sla de omelet dubbel en serveer met nog wat geraspte kaas en wat verse basilicumblaadjes. Smakelijk!
Course: Breakfast, lunch, Ontbijt
Cuisine: Italiaans
Keyword: basilicum, bechamelsaus, blauwe kaas, ei, omelet, parmaham, parmezaan, tomaat

Write A Comment

Rating recept