Croissant Day!
Normaal begin ik er niet aan, zelf croissantjes maken met deeg uit de supert maar vandaag een uitzondering voor Croissant Day.
Getoerd gerezen deeg 🤦🏻♀️
Misschien begin ik er ooit nog eens aan maar zelf getoerd gerezen deeg maken, mwah. Bijna net zoiets als zelf bladerdeeg maken. Dus ja, dit koop ik dus wel kant en klaar 🙈 #shameonme
Maargoed, met kant en klaar deeg dus. Het haalt het qua luchtigheid e.d natuurlijk niet bij een croissantje van een fijne bakker (de Fransen rollen zich om in hun graf🤣). Een alternatief is dan ook om echt serieus scrumptious croissants bij je favoriete bakker te halen en die te beleggen met lekkere ham , Gruyere en béchamel. Dan kort nog even in de oven om op te warmen.
Zelf béchamelsaus maken
Zelf béchamel maken is echt heel makkelijk. Bekijk hier mijn basisreceptje voor béchamelsaus.
Ham-kaas croissantjes met béchamelsaus
Ingredients
- 1 rol croissantdeeg
- Gruyere
- dun gesneden beenham
- 1 eitje
Linkje voor de béchamelsaus vind je boven dit recept.
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht.
- Leg het deeg klaar en bestrijk met een dun laagje béchamelsaus. Daarbovenop wat ham en de Gruyere. Rol op en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Klust het ei en bestrijk voorzichtig en met liefde de croissantjes.
- Bak in ongeveer 15-20 minuten gaar en krokant.
- Serveer met wat warme béchamelsaus on the side.