Gremolata van rode biet

Prep Time 10 minutes
Total Time 10 minutes
Servings 1 bakje
Deze gremolata is een heerlijke aardse variant op de klassieker met peterselie. Lekker bij wild of vlees met een iets sterkere smaak zoals lamsvlees.

Equipment

  • hakmolentje

Ingredients

  • 1 voorgekookt bietje
  • 1/2 citroensap en -rasp
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • peper en zout naar smaak
  • lekkere olijfolie

Instructions 

  • Hak het bietje in grove stukken (makkelijker voor de hakmolen) en doe deze samen met een handje platte peterselie, de geperste knoflook, het citroensap en de rasp in de hakmolen. Pulse een paar keer tot fijnere blokjes. Het moet geen moes worden. Breng op smaak met peper en zout en een drizzle olijfolie. Smakelijk!
Course: Bijgerecht, sauzen
Cuisine: Italiaans
Keyword: bietjes, citroen, gremolata, peterselie, rode biet

Write A Comment

Rating recept