
Geroosterde wortels alla calabrese
Servings 2 personen
Makkelijke geroosterde wortels uit de oven met een lekkere paprika-pesto. Heerlijk als bijgerecht!
Equipment
- blender of vijzel
- schaal en huishoudfolie
Ingredients
- 500 gr wortelen
- olijfolie
- peper en zout
Zie de ingrediënten en het recept voor pesto calabrese hieronder.
Instructions
- verwarm je oven voor op 200 graden.
- masseer de wortels in met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
- gaar in het midden van de oven, zo'n 30 tot 40 minuten of tot ze mooi zacht zijn. Dek af met wat aluminiumfolie als ze te donker worden.
Zie de ingrediënten en het recept voor pesto calabrese hieronder.
Course: Bijgerecht
Keyword: makkelijke maaltijd, makkelijke recepten, pesto, snelle recepten, wortelen
Pesto alla calabrese
Servings 1 bakje
Een heerlijke pesto met lekkere smoky paprika, zongedroogde tomaatjes, pittige Pecorino Romano, ricotta, amandelen én chilipeper.
Equipment
- blender of vijzel
- schaal + huishoudfolie
Ingredients
- 1 rode paprika
- 1/2 sjalotje fijngesnipperd
- 2 el olijfolie
- 1 knoflookteen geperst
- 10 gr zongedroogde tomaat
- 25 gr amandelen
- 50 gr ricotta
- 30 gr pecorino
- citroensap naar smaak
- chiliflakes naar smaak
- zout en peper naar smaak
- paar takjes platte peterselie
- amandelschaafsel als garnituur
Instructions
- Rooster de paprika tot deze zwart geblakerd is. Dit kan in de oven, op een grill(pan) of gewoon in open vuur. Eenmaal geblakerd leg je de paprika in een schaal en dek af met huishoudfolie.
- Fruit in een koekenpan de sjalot en knoflook tot ze zacht zijn maar nog geen kleur hebben.
- Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika en voeg deze toe aan de blender samen met de sjalot, knoflook en de overige ingrediënten behalve het citroensap, peper en zout, chilivlokken en het amandelschaafsel.
- Blend tot de gewenste consistentie en breng op smaak het het citroensap, de chilivlokken en peper en zout. Smakelijk!
Course: dip, saus
Cuisine: Italiaans
Keyword: pesto