Geroosterde venkel met citroen, mosterd en parmezaanse kaas
Prep Time 15 minutes
Cook Time 2 hours
Total Time 2 hours 15 minutes
Servings 1 venkeltje
Deze geroosterde venkel is heerlijk en een perfect en makkelijk gerechtje om te serveren bij vis.
Equipment
- aluminiumfolie
Ingredients
- 1 venkel
- 4 knoflookteentjes
- 1/2 citroen, sap en rasp
- 2 tl honing
- 1 el mosterd
- 10 gr parmezaanse kaas
- 1 el broodkruim
- 1 dl bouillon naar keuze
- 1 el olijfolie
- peper en zout naar smaak
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht
- Snijd de venkel in kwarten en verwijder de kern.
- Meng in een kommetje het citroensap en rasp, de honing, mosterd en olijfolie.
- Doe de venkel in een met aluminiumfolie beklede braadslede of ovenschaal.
- Giet met mengsel over de venkel en wrijf goed in.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Leg de knoflookteentjes tussen de venkel.
- Voeg de bouillon toe
- Dek de braadslede of ovenschaal goed af met aluminiumfolie.
- Zet in het midden van de oven, ongeveer 1,5 uur.
- Verwijder het aluminiumfolie en bestrooi de venkel met de parmezaanse kaas en broodkruim.
- Zet terug in de oven, ongeveer een half uurtje of tot de venkel een mooie kleur heeft en lekker zacht is. Smakelijk!
Course: Bijgerecht
Keyword: venkel