Lekker pittige geroosterde broccoli spiesjes in miso marinade. Een toppertje als bijgerechtje maar ook geschikt als hoofdrol speler in een vegetarische maaltijd!

Geroosterde broccoli spiesjes in pittige miso marinade

Total Time 45 minutes
Heerlijk pittige en gezonde spiesjes met gemarineerde en geroosterde broccoliroosjes. Lekker als gezonde snack, bijgerecht of als vegetarisch hoofdgerecht.

Equipment

  • metalen of houten prikkers/spiezen

Ingredients

  • 1 broccoli
  • 1/2 el miso
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 el sojasaus
  • 1 el rijstazijn
  • 1 el honing
  • 1/2 el sesamolie
  • 1 el neutrale plantaardige olie
  • 1 sjalot
  • 1 bosui
  • sesamzaadjes voor garnering

Instructions 

  • Snijd gelijke roosjes en snijd ook de steel in gelijke stukken. Kook deze kort, ongeveer een minuutje. Giet af en spoel met koud water.
  • Doe de miso, chilivlokken, sesam en neutrale olie, sojasaus, rijstazijn en honing in een kom en meng tot een homogene marinade. Breng op smaak met peper en zout.
  • Schep de broccoli in de marinade en masseer goed in. Laat minimaal 20 minuutjes staan. Rijg daarna op de spiezen.
  • Verwarm de grillpan op midden-hoog vuur en rooster de spiesjes. Draai regelmatig zodat ze gelijk garen en overal mooie grillstrepen krijgen. Doe dit ongeveer 10 minuten of tot ze een mooie kleur hebben en beetgaar zijn.
  • Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan Snijd intussen de sjalot in ringetjes en frituur deze in een klein laagje neutrale olie. Laat uitlekken op een keukenpapiertje.
  • Serveer met het sesamzaad, gefrituurde sjalot en de bosui. Smakelijk!
Course: Appetizer, Bijgerecht, Borrelhapje, Hoofdgerecht, Side Dish
Cuisine: aziatisch
Keyword: broccoli, gezonde recepten, groenten in de hoofdrol, groenten recepten, groentengerecht, makkelijkmeergroenten, vegetarisch

Write A Comment

Rating recept