Mensen die mij een beetje kennen weten dat ik niet zo’n zoetekauw ben. Ik kan dat gebakje op die verjaardag makkelijk aan mij voorbij laten gaan. Zet je mij echter een ham/kaas croissant voor, dan schuif ik die zonder problemen naar binnen 😬
 
Maar bakken vind ik wel leuk. Als er tijd is tenminste. Bakken onder druk heb ik gemerkt draait bij mij uit op een rampenplan! 🙈 En er moet gelegenheid zijn. Wat wordt gebakken moet natuurlijk wel gegeten worden. Bij voorkeur niet alleen door mij 😅
 
Vorig weekend deze frambozencake met yoghurt, limoen en witte chocolade gemaakt. Heerlijk bij de thee of koffie. Maar blijkbaar ook een prima begeleider bij een glaasje wijn 🍷🍷 zo bleek die middag 😁

Frambozencake met yoghurt, limoen en witte chocolade

Prep Time 30 minutes
Cook Time 1 hour 15 minutes
Total Time 1 hour 45 minutes
Lekker frisse frambozencake met een vleugje limoen en afgetopt met witte chocolade

Equipment

  • kan met een garde maar een (hand)mixer is toch wel makkelijk!
  • oven
  • cakeblik of kleine springvorm

Ingredients

  • 160 gr roomboter op kamertemperatuur
  • 210 gr verse frambozen (kan met diepvries maar dan wordt je cake wel iets natter)
  • 50 gr witte basterdsuiker
  • 15 gr bruine basterdsuiker
  • 2 eitjes
  • 175 gr bloem
  • 1 tl vanille extract
  • 70 gr yoghurt
  • 1 limoen, rasp en sap
  • 75 gr witte chocolade

Instructions 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden boven/onder warmte
  • Vet je cakeblik in met wat boter en bekleed met bakpapier
  • Klop de roomboter met de suiker 'luchtig' en tot deze lichter van kleur wordt
  • Mix dan 1 voor 1 de eitjes door het mengsel. Wacht elke keer dat het mengsel het ei helemaal heeft opgenomen. Voeg ook de vanille toe.
  • Als alles goed gemengd voeg je gezeefde bloem, de rasp en het sap van de limoen, de yoghurt en het zout toe. Spatel dit voorzichtig door elkaar tot het goed gemengd is.
  • Spatel als laatste de frambozen voorzichtig erdoor en stort het beslag in het cakeblik.
  • Bak in ongeveer 1 uur tot 1 uur en 15 minuten gaar. Afhankelijk van de omvang van je vorm. Check met een satéprikker of je cake gaar is.
Course: Dessert, Nagerecht, Snack, Tussendoortje
Keyword: cake, frambozen, limoen, witte chocolade

Write A Comment

Rating recept