Good food memories
Wat houden wij van de Indische keuken! Mijn ouders zette mij en m’n broers als kind al de heerlijkste gerechten voor. Groenten en fruit met pindasaus en emping (gado gado), ‘gele eieren’ (telor besengek) en natuurlijk de fijne kleine sateetjes met ‘geheime’ marinade waren favoriet! De gebakken banaan (pisang goreng), tafelzuur (atjar tjampoer) en een gebakken eitje mochten natuurlijk ook niet ontbreken.
Abel maakte iets later kennis met, eigenlijk in zijn geheel, de smaken en geuren van Azië maar is er nu net zo verslingerd aan en misschien wel fanatieker in het proberen van recepten om daar vervolgens een eigen draai aan te geven. En vooral de Indonesische keuken is favoriet!
Wij kunnen niet wachten om er weer naartoe te reizen!
Foodbox Toko Syrco kon niet uitblijven
De rijsttafel van Toko Syrco (samenwerking tussen Iman Soomers, Sergio Herman en Syrco Bakker) stelt geenszins teleur! De box is met zorg verpakt.
De box is per 4 personen te bestellen maar laat dat je niet tegenhouden als je met 2 bent (zoals wij hebben gedaan). Kliekjes maken het beste ontbijtje, lunch of gewoon nog een keer ‘s avonds genieten van een tafel vol! Niets mis mee
De samenstelling van gerechtjes resulteert in een volwaardige rijsttafel: vlees, vis, groenten, fruit, knispertjes, pickles en 2 soorten nasi. Echt een feest en wat ons betreft een aanrader voor je volgende foodbox (of je eerste).
Sambal van Opa Co
FAN-TAS-TISCH
Menu
Rendang – Indonesische runder stoofvlees
Sate Ayam – Kipsaté met vinaigrette van pinda, ketjap en koriander
Ayam Opor – Gestoofde kippendijen in kruidige kokossaus
Ikan Boemboe Bali – Noordzee makreel met pittige boemboe op basis van sambal Opa Co
Telor Pedis – Pittige eieren van Boer Olivier
Sambal Goreng Tempeh – Tempeh gebakken met sambalsaus
jaaaaaa, ik was zo blij dat dit gerechtje erbij zat. Love Love Love tempeh En mijn versie staat er wel al op!