Focaccia

focaccia

Het kost even tijd maar dan heb je ook een echt lekker Italiaans brood. Zacht en fluffy met een krokante korst. Absoluut niet te vergelijken met de afbak variant uit de supermarkt. Je kunt verschillende varianten maken van focaccia. Deze is met olijven, verse tijm en lots of olive oil. Maken dus! 🙂


Tip: leftovers? Deze focaccia is perfect te gebruiken in een panzanella salade.


2 pers. | 2,5 uur

Ingrediënten
 3 eetlepels olijfolie
 500 gram bloem
 zout
 7 gram gist
 300 milliliter water

Bereiden
1

Meng de gist in een kommetje met wat warm water.

2

Doe in een andere kom de bloem, water en olijfolie en roer door.

3

Als de gist is opgenomen doe je dit bij de bloem.

4

Roer met een lepel tot het mengsel meer een bal gaat vormen.

5

Kneed het deeg in ongeveer 10 minuten tot een mooi glad, elastisch en soepel deeg. Voeg tijdens het kneden het zout toe.

6

Doe het deeg terug in de kom, dek af met huishoudfolie of vochtige warme doek. Laat 45 rijzen op een tochtvrije en warme plaats.

7

Na de eerste rijs kneed je het deeg kort door en doet deze in een bakvorm of op een ovenplaat. Het deeg rol of duw je uit tot deze ongeveer 2 tot 3 centimeter hoog is.

8

Bestrijk het deeg met olijfolie. Maak dan kuiltjes voor de olijven en strooi dan de tijm en wat zeezout over het deeg.

9

Dek weer af en laat nog eens 45 minuten rijzen.

10

Bak de focaccia in 30 minuten in een voorverwarmde heteluchtoven op 210 graden.

Ingredients

Ingrediënten
 3 eetlepels olijfolie
 500 gram bloem
 zout
 7 gram gist
 300 milliliter water

Directions

Bereiden
1

Meng de gist in een kommetje met wat warm water.

2

Doe in een andere kom de bloem, water en olijfolie en roer door.

3

Als de gist is opgenomen doe je dit bij de bloem.

4

Roer met een lepel tot het mengsel meer een bal gaat vormen.

5

Kneed het deeg in ongeveer 10 minuten tot een mooi glad, elastisch en soepel deeg. Voeg tijdens het kneden het zout toe.

6

Doe het deeg terug in de kom, dek af met huishoudfolie of vochtige warme doek. Laat 45 rijzen op een tochtvrije en warme plaats.

7

Na de eerste rijs kneed je het deeg kort door en doet deze in een bakvorm of op een ovenplaat. Het deeg rol of duw je uit tot deze ongeveer 2 tot 3 centimeter hoog is.

8

Bestrijk het deeg met olijfolie. Maak dan kuiltjes voor de olijven en strooi dan de tijm en wat zeezout over het deeg.

9

Dek weer af en laat nog eens 45 minuten rijzen.

10

Bak de focaccia in 30 minuten in een voorverwarmde heteluchtoven op 210 graden.

Focaccia

Enjoy!
Gemaakt en gesmaakt?

#IKkookt @i.h.s.k

Geef een reactie