Deze koude soep boordevol groenten is zo al lekker maar maak hem extra speciaal met een lekkere zelfgemaakte focaccia en easy peasy homemade pesto!

Fantastisch lekkere en gezonde groene gazpacho

Prep Time 30 minutes
tijd in de koelkast 2 hours
Total Time 2 hours 30 minutes
Servings 2 personen
Fan van de meer bekende rode gazpacho gemaakt met tomaat? Dan wil je dit frisse groene zusje zeker proberen! Eigenlijk op elk moment van een (warme) dag heerlijk!

Equipment

  • blender

Ingredients

Maak eerst de pesto. Past er echt heerlijk bij en zelfgemaakt smaakt echt beter! Het recept vind je hierboven.

  • 5 dl groentebouillon
  • 400 gr verse doperwten
  • 1/2 kropsla
  • 450 gr groene asperges
  • 1,5 komkommer
  • 2 groene chilipepers
  • 3 sjalotjes
  • 1 teen knoflook
  • 1 bosje munt
  • 1,5 el suiker
  • 1 limoen (sap)
  • 2 el witte wijnazijn
  • peper en zout
  • feta voor garnering
  • handje edamame voor garnering

Instructions 

  • Was de kropsla en snijdt in repen.
  • Hak het knoflookteentje en 1 sjalot in blokjes en fruit deze in een scheutje olijfolie.
  • Voeg de kropsla toe samen met de bouillon en laat 15 minuten zachtjes stoven.
  • Blancheer intussen de verse erwten en de groene asperges en spoel koud.
  • Schil de komkommer en snijd in gelijke blokjes. Snijd ook de chilipeper in ringetjes, de 2 sjalotten in blokjes en hak het bosje munt.
  • Meng de erwten met de komkommer, chilipeper, sjalot en de munt. Voeg ook de suiker, limoensap en de witte wijnazijn toe. Zet minimaal 2 uur in de koelkast.
  • Grill na 2 uur de asperges kort op hoog vuur tot ze een mooi grillstreepje hebben.
  • Voeg het komkommermengsel en de kropsla toe in een blender en maal fijn.
  • Serveer met de gegrilde asperges, feta, edamame en heerlijk vers gemaakt brood. Smakelijk!
Course: Hoofdgerecht, lunch, Tussendoortje, voorgerecht
Keyword: asperges, aspergesoep, gazpacho

Write A Comment

Rating recept