#pokethatyolk 👇😍

Zelf Brusselse wafels maken

Bekijk hier het basisreceptje.

Wafels met gerookte zalm, mierikswortel-dillesaus en een gepocheerd eitje

Total Time 1 hour
Servings 4 wafels (2 personen)
Heerlijk voor op een lazy Sunday, perfect als paasontbijtje! Met deze wafels begin jij je dag goed!

Equipment

  • wafelijzer

Ingredients

Zie het linkje hierboven hoe je de Brusselse wafels maakt.

  • 4 plakjes gerookte zalm
  • 2 eitjes
  • 1/2 klein rood uitje
  • handje kappertjes
  • verse dille
  • 1/2 el mierikswortelpasta
  • 2 el yoghurt
  • 1 citroen

Instructions 

Maak het wafelbeslag. Zie linkje hierboven naar het recept.

  • Pocheer de eitjes en leg apart.
  • Meng de yoghurt met fijngehakte dille, wat kappertjes en de mierikswortel pasta.
  • Bak de wafels.
  • Leg per persoon 2 wafels (ons wafelijzer is niet zo groot als de traditionele Brusselse wafelijzers) op bord. Leg de gerookte zalm erop, samen met het fijn gesneden uitje, het gepocheerde ei en nog wat kappertjes. Serveer met wat saus en garneer af met verse dille en een partje citroen. Smakelijk!
Course: Breakfast, lunch, Ontbijt, Tussendoortje
Cuisine: Vlaams
Keyword: brusselse wafels, ei, gerookte zalm, wafels

Write A Comment

Rating recept