3 weken bovenop de lockdown, het kabinet omver en had ik al gezegd dat dat thuissporten voor mij in ieder geval totaal maar dan ook echt totaal niet werkt (als in, ik sport NIET) 🤦🏻‍♀️🙈)

Maar, er is wat mij betreft toch een klein ienieminie voordeeltje te ontdekken aan thuiswerken: het is net even makkelijker om wat meer aandacht voor de lunch te hebben 😅 Al heeft dat wel weer consequenties voor wat er allemaal naar binnen gaat en hoeveel en hoe vaak 🤔🤭

Maar ach, lockdowns en pandemieën gaan voorbij, ooit… tot die tijd maar genieten van alles waar van te genieten valt. In mijn geval heeft dat veelal te maken met eten 😬 Dus vanmiddag lekker broodje warme beenham gemaakt met een spicy honing-mosterdsausje. Super simpel maar super lekker 👍

Broodje warme beenham met honing, mosterd, cayenne saus en komkommerlinten

Cook Time 10 minutes
Servings 1
Super simpele maar lekkere klassieker: het broodje warme beenham met honing-mosterdsaus! Ik maakte hem met een kleine spicy twist.

Ingredients

  • 1 (hard) broodje naar keuze
  • ham naar keuze, hoeveelheid ook naar keuze. (ik gebruik 2 flinke plakken roasted ham)
  • komkommer (leuk om er met een dunschiller linten van te maken maar plakken werkt natuurlijk net zo goed)

Honing-mosterd-cayennesaus

  • 1 el yoghurt
  • 1/2 el van je favoriete mayonaise
  • 1 flinke tl grove mosterd
  • 1 flinke tl Dijon mosterd
  • flinke snuf cayenne (extra voor garnering)

Instructions 

  • Bak het broodje af zoals staat aangegeven op de verpakking of vers bij de bakker vandaan natuurlijk!
  • Zet een koekenpan of grillpan op hoog vuur en bak of gril de hamplakken met een klein beetje olijfolie. Niet te lang, ze moeten niet droog worden of zwart natuurlijk....
  • Schaaf met een dunschiller linten van de komkommer of snijd er plakjes van.
  • Doe alle ingrediënten voor het sausje in een kom, mengen en klaar!
Course: Breakfast, lunch, Ontbijt
Keyword: beenham, lunch

Write A Comment

Rating recept