Broodje haring met ui en zeekraal

Total Time 5 minutes
Servings 1 broodje
Ze zijn er weer! De Hollandse Nieuwe oftewel de zoute haring is weer in het land en daar ben ik maar wat blij mee! Deze keer op klassieke wijze op een zacht broodje met ui en zeekraal!

Ingredients

  • 1 zacht broodje
  • 1 haring
  • klein fijn gesnipperd uitje
  • klein handje zeekraal

Instructions 

  • Was de zeekraal en laat uitlekken.
  • Snipper het uitje en ongeveer 1/3 van de zeekraal.
  • Voor een leuke presentatie maak je 3 inkepingen in het broodje. Snijd 2 keer 1/4 stuk af voor de zijkanten, je houdt 2/4 deel over voor in het midden.
  • Beleg de inkepingen eerst met de ongesneden zeekraal.
  • Wurm je stukjes haring in de inkepingen met aan één zijde natuurlijk het staartje omhoog.
  • Maak af met wat gesnipperde ui en zeekraal. Smakelijk!
Course: lunch
Cuisine: nederlands
Keyword: broodje, broodje haring, haring, hollandse nieuwe, lunch, zeekraal

Write A Comment

Rating recept