Wat te maken voor Koningsdag?🤷🏻‍♀️

Ik had allerlei recept ideetjes om met jullie te delen in het kader van Koningsdag maar dat paste even niet zo fantastisch goed in de dagelijkse planning 😅 Maar helemaal geen ‘oranje-receptje’, dat is ook weer zo sneu toch. Dus zie hier: lekker aan de oranjebitter morgen met deze borrelworteltjes erbij 😂

Eens wat anders dan de good old classic oranje tompouce😎

Oke, dit is niet echt een recept maar meer een ideetje natuurlijk. Ik zag al de mooiste en heerlijkste zoete baksels voorbijkomen in m’n feed: van zelfgemaakte oranjekoeken tot schattige oranje soesjes en natuurlijk the good old classic: de oranje tompouce! 😎 Maar als je mij kent of al wat langer volgt is het je misschien opgevallen dat mijn kookhart toch echt meer neigt naar het hartige of een hartig/zoet combi. En dat is precies de omschrijving van deze borrelwortels: hartig door het Zeeuws spek (want tsjah, heej, ik ben nu eenmaal dol op m’n provincie 😉) en een zoetje van de ahornsiroop. Samen met de zachte binnenkant van de geroosterde wortel is dit toch een heerlijk oranje thema gericht hartig hapje! 😃

Borrelwortels met Zeeuws spek en ahornsiroop

Prep Time 15 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 55 minutes
Servings 8
Zet eens een ander (gezonder) borrelhapje op tafel. Deze borrelworteltjes zijn een heerlijke combinatie van zoet en hartig en de wortels hebben een lekkere zachte textuur. Proberen maar!

Equipment

  • ovenplaat met bakpapier
  • klein kwastje

Ingredients

  • 8 medium wortels (niet van die mini bospeentjes maar ook geen winterpee)
  • 12 plakjes Zeeuws spek
  • ahornsiroop
  • peper en zout naar smaak

Instructions 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht.
  • Schrap of schil de wortels. Laat een klein stukje van het loof zitten, het oog wil ook wat.
  • Bestrijk de wortels met de ahornsiroop en breng eventueel op smaak met wat peper en zout.
  • Snijd het Zeeuws spek over de lengte doormidden en wikkel deze rond de wortels. Omdat het spek krimpt in de oven zorg je voor een goede overlapping van het spek.
  • Leg de omwikkelde wortels op de bakplaat en bak in ongeveer 30 a 40 minuten mooi bruin en gaar. Smakelijk!
Course: Appetizer, Borrelhapje, Snack, Tussendoortje
Keyword: borrelhapje, snack, wortel

Write A Comment

Rating recept