Recept aspergemousse

Deze schattig (bijna eenhaps) hoorntjes vul je met aspergemousse. Bekijk hier het recept!

Kies je toppings!

Net als bij een ijsje kan je hier ook eindeloos variëren met lekkere toppings 😃  Bijvoorbeeld met viseitjes of ook heel lekker: wat uitgebakken parmaham. Of maak een vega variant met crumble van ei. Als jou het lekker lijkt met asperges, GO FOR IT! 🤩

Bladerdeeg hoorntjes met aspergemousse

Cook Time 1 hour 15 minutes
Total Time 1 hour 15 minutes
Servings 4 hoorntjes (diameter 3 cm)
Deze schattige bladerdeeg hoorntjes vul je met heerlijke aspergemousse. Een perfecte amuse of borrelhapje om te maken in het aspergeseizoen!

Equipment

  • Bakhoorntjes
  • Deegroller
  • kwastje

Ingredients

Zie het linkje hierboven hoe je de aspergemousse maakt

  • 1 plak roomboter bladerdeeg
  • 1 eigeel

Instructions 

  • Verwarm de oven voor op 210 graden hetelucht (of wat er bij jouw op de verpakking staat).
  • Haal 1 plakje bladerdeeg uit de vriezer en laat een beetje ontdooien.
  • Strooi wat bloem op je werkbank en rol het bladerdeeg iets uit zodat je een rechthoek krijgt i.p.v. een vierkant.
  • Snijd 4 gelijke stroken in de lengte.
  • Wikkel het bladerdeeg om de vorm, begin onderaan en laat elke keer een klein stukje overlappen. Zet het laatste stukje vast met een heel klein beetje water of eigeel.
  • Kluts de dooier en bestrijk de hoorntjes voorzichtig met het eigeel.
  • Bak de hoorntjes ondersteboven en zet de bakplaat net iets onder het midden.
  • Laat afkoelen en wrik heel voorzichtig los. Vul met de aspergemousse (zie recept hierboven) en garneer af met een aspergetopje en wat bieslook. Smakelijk!
Course: Appetizer, Borrelhapje, Snack, Tussendoortje
Keyword: asperges, bladerdeeg, witte asperges

Write A Comment