Cheesecake, baked of een no-bake versie, het zit niet echt in mijn systeem en ik maak het dan ook niet heel vaak. Maar als ik er eentje maak, is deze wel één van de favorieten! Deze keer de mini versie: ∅ 18 cm.

baked cheesecake met blauwe bessen en frambozen

BAKED CHEESECAKE MET BLAUWE BESSEN EN FRAMBOZEN

Perfect cheesecake receptje voor 2-4 personen. Of gewoon voor 1 persoon met een craving naar cheesecake!

Equipment

  • oven
  • springvorm ∅ 18 cm

Ingredients

  • 40 gr roomboter
  • 90 gr van je favoriete biscuits (bastogne werkt bijvoorbeeld prima!)
  • 90 gr blauwe bessen en frambozen (extra voor garnering)
  • 225 gr roomkaas
  • 60 gr suiker
  • 1/2 eetlepel vanille extract
  • 2 eitjes
  • poedersuiker om te garneren

Instructions 

  • Verwarm je oven voor op 180 graden onder/boven warmte.
  • Boter een springvorm in van ∅ 18 cm.
  • Smelt de boter in een pannetje.
  • Maak een fijne crumble van de biscuits. Dit kan in een keukenmachine of in een plastic zak waar je flink op los gaat met een deegroller of vleeshamer.
  • Meng de biscuits met de gesmolten boter en druk het mengsel goed aan op de bodem van de springvorm. Zet weg in de koelkast.
  • Meng de roomkaas met de suiker, vanille tot een gladde massa, voeg dan 1 voor 1 de eitjes toe en meng weer glad.
  • Haal de springvorm uit de koelkast en giet de helft van het roomkaas mengsel op de biscuitbodem. Verdeel de blauwe bessen en frambozen. Giet vervolgens het overige mengels in de springvorm.
  • Bak de cheesecake in het midden van de over in ongeveer 50-60 minuten gaar. Hij moet nog een kleine 'wobble' hebben in het midden als je tegen de vorm aan tikt.
  • Haal uit de oven en laat 15 tot 20 minuten rusten. Garneer met blauwe bessen, frambozen en poedersuiker.
Course: Dessert, Nagerecht, Tussendoortje
Keyword: bessen

Write A Comment

Rating recept