Baked cheesecake met blauwe bessen en frambozen

baked cheesecake frambozen en blauwe bessen

Cheesecake, baked of een no-bake versie, het zit niet echt in mijn systeem en ik maak het dan ook niet heel vaak. Maar als ik er eentje maak, is deze wel één van de favorieten!

baked cheesecake met blauwe bessen en frambozen

1 klein cheesecakeje (∅ 18 cm) ongeveer 4 personen | 20 min. voorbereiden / 60 tot 70 minuten in de oven

Ingrediënten bodem
 30 gram amandelmeel
 30 gram ongezouten boter
 60 gram biscuits
Ingrediënten vulling
 200 gram roomkaas
 20 milliliter slagroom
 25 gram vanillesuiker
 25 gram honing
 1 ei
 1 theelepel maizena
Naar smaak / garnering
 verse blauwe bessen en frambozen
 limoenrasp
 poedersuiker

Bereiden
1

Verwarm de over voor op 160 °C hetelucht.

2

Verwarm de boter zachtjes op een laag vuur of au bain marie.

3

Hak de biscuits in een keukenmachine fijn of leef je uit met een deegroller. Meng de biscuitkruimels met het amandelmeel en meng dan met de gesmolten boter.

4

Bekleed een kleine springvorm (ik gebruik er één met ∅ 18 cm) met bakpapier, ook de zijkanten. Stort dan je biscuitmengsel in de vorm en druk goed aan. Zet weg in de koelkast.

5

Meng de roomkaas, slagroom, ei, vanillesuiker, honing en maizena tot een glad mengsel. Voeg eventueel nu al wat limoenrasp toe voor een frisse noot.

6

Als het mengsel mooi glad is, schep je voorzichtig de blauwe bessen en frambozen erdoor. Vouwend, niet roerend. Ze moeten wel heel blijven. Bewaar nog wat om later af te garneren.

7

Stort het mengsel bovenop de biscuitbodem en strijk glad.

8

Zet in een voorverwarmde oven (160 °C hetelucht) en bak de cheesecake zo'n 60 tot 70 minuten.

Afgarneren
9

Laat de cheesecake volledig afkoelen. Leg dan het fruit wat nog over is op de cheesecake, zeef wat poedersuiker eroverheen en rasp nog wat limoenschil eroverheen.

Ingredients

Ingrediënten bodem
 30 gram amandelmeel
 30 gram ongezouten boter
 60 gram biscuits
Ingrediënten vulling
 200 gram roomkaas
 20 milliliter slagroom
 25 gram vanillesuiker
 25 gram honing
 1 ei
 1 theelepel maizena
Naar smaak / garnering
 verse blauwe bessen en frambozen
 limoenrasp
 poedersuiker

Directions

Bereiden
1

Verwarm de over voor op 160 °C hetelucht.

2

Verwarm de boter zachtjes op een laag vuur of au bain marie.

3

Hak de biscuits in een keukenmachine fijn of leef je uit met een deegroller. Meng de biscuitkruimels met het amandelmeel en meng dan met de gesmolten boter.

4

Bekleed een kleine springvorm (ik gebruik er één met ∅ 18 cm) met bakpapier, ook de zijkanten. Stort dan je biscuitmengsel in de vorm en druk goed aan. Zet weg in de koelkast.

5

Meng de roomkaas, slagroom, ei, vanillesuiker, honing en maizena tot een glad mengsel. Voeg eventueel nu al wat limoenrasp toe voor een frisse noot.

6

Als het mengsel mooi glad is, schep je voorzichtig de blauwe bessen en frambozen erdoor. Vouwend, niet roerend. Ze moeten wel heel blijven. Bewaar nog wat om later af te garneren.

7

Stort het mengsel bovenop de biscuitbodem en strijk glad.

8

Zet in een voorverwarmde oven (160 °C hetelucht) en bak de cheesecake zo'n 60 tot 70 minuten.

Afgarneren
9

Laat de cheesecake volledig afkoelen. Leg dan het fruit wat nog over is op de cheesecake, zeef wat poedersuiker eroverheen en rasp nog wat limoenschil eroverheen.

Baked cheesecake met blauwe bessen en frambozen

Enjoy!
Gemaakt en gesmaakt?

#IKkookt @i.h.s.k

Geef een reactie