Aubergine curry met krokante kikkererwten

Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 40 minutes
Servings 4 personen
Deze aubergine curry is geïnspireerd op de smaakjes uit Sri Lanka, lekker met wat bite van de krokante kikkererwten.

Ingredients

  • 2 aubergines in dunne repen
  • 8 knoflooktenen gesneden in dunne reepjes/schijfjes
  • 3 el gedroogde curryblaadjes
  • 2 tl kurkuma
  • 2 el curry madras
  • 3 el kokosmelk
  • 3 tomaten in blokjes
  • 1 el tamarinde + 4 el water om er een papje van te maken
  • zout naar smaak

Instructions 

Voorbereiding

  • Doe in een wat dieper pannetje koolzaadolie op hoog vuur (ongeveer 190 graden of check met 1 stukje aubergine, bubbelt die goed en komt naar boven, dan zit je goed). Ongeveer 1/3 gevuld.
  • Doe de aubergine in drie delen echt lekker goudbruin frituren. Leg op keukenpapier en dep overtollig vet af.
  • Frituur nu de knoflook goudbruin (niet gecremeerd! dat is niet lekker).
  • Snijd de tomaat in blokjes en zet weg.

Bereiden

  • Doe in een hapjespan (met deksel) wat koolzaadolie op middelhoog/hoog vuur.
  • Voeg als de olie warm is voeg je het curryblad en de tomaat toe, draai het vuur lager en stoof rustig tot de tomaat zacht is. Zo'n 5 a 10 minuten.
  • Voeg nu de curry madras en kurkuma toe en roer goed door. Zet nu de deksel de pan en zet het vuur iets lager, het mag niet meer bakken. Roer af en toe door.
  • Voeg na ongeveer 5 minuten de aangelengde tamarinde toe en roer door en doe de deksel terug op de pan. Voeg zout toe naar smaak. Dit mag even goed pruttelen voor ongeveer 3 a 4 minuten. Tot dat het ongeveer de consistentie heeft van een pasta.
  • Voeg nu de aubergine en gefrituurde knoflook toe, roer door. Laat ongeveer 5 minuten pruttelen.
  • Voeg nu de kokosmelk toe en laat nog even doorwarmen. Smakelijk!
Course: Bijgerecht
Cuisine: Sri Lanka
Keyword: aubergine, curry

Write A Comment

Rating recept