Deze ananassalsa zet je binnen no time op tafel en is heerlijk bij bijvoorbeeld:
- Geroosterd vlees.
- Gebraden kip
- Mexicaanse vistaco’s
- Bij pittige (stoof)gerechten
- Bij tortillachips
- Of als topping op een crispy kipburger zoals ik hier heb gedaan.
Ananassalsa met chilipeper en munt
Prep Time 10 minutes
Total Time 10 minutes
Servings 1 bakje
Deze ananassalsa gooi je zo in elkaar en is lekker bij pittige gerechten als zoete tegenhanger, bij vistaco's of bijvoorbeeld bij geroosterd vlees.
Ingredients
- 90 gr ananas uit blik in stukjes
- 15 gr rode ui zeer fijn gesnipperd
- 1/3 rode chilipeper in dunne ringetjes
- sap van een halve limoen + rasp bij het serveren
- paar blaadjes munt fijn gescheurd/gehakt + extra voor garnering
- zout naar smaak
Instructions
- Snijd de ananas, ui en chilipeper en doe in een kom.
- Voeg het sap van een halve limoen en de munt toe en meng even door.
- Breng op smaak met zout en serveer met wat rasp van de limoen en een paar kleine blaadjes munt.
Course: Bijgerecht
Keyword: ananas, ananassalsa, salsa