Deze ananassalsa zet je binnen no time op tafel en is heerlijk bij bijvoorbeeld:

  • Geroosterd vlees.
  • Gebraden kip
  • Mexicaanse vistaco’s
  • Bij pittige (stoof)gerechten
  • Bij tortillachips
  • Of als topping op een crispy kipburger zoals ik hier heb gedaan.

Ananassalsa met chilipeper en munt

Prep Time 10 minutes
Total Time 10 minutes
Servings 1 bakje
Deze ananassalsa gooi je zo in elkaar en is lekker bij pittige gerechten als zoete tegenhanger, bij vistaco's of bijvoorbeeld bij geroosterd vlees.

Ingredients

  • 90 gr ananas uit blik in stukjes
  • 15 gr rode ui zeer fijn gesnipperd
  • 1/3 rode chilipeper in dunne ringetjes
  • sap van een halve limoen + rasp bij het serveren
  • paar blaadjes munt fijn gescheurd/gehakt + extra voor garnering
  • zout naar smaak

Instructions 

  • Snijd de ananas, ui en chilipeper en doe in een kom.
  • Voeg het sap van een halve limoen en de munt toe en meng even door.
  • Breng op smaak met zout en serveer met wat rasp van de limoen en een paar kleine blaadjes munt.
Course: Bijgerecht
Keyword: ananas, ananassalsa, salsa

Write A Comment

Rating recept